Først vil vi ønske alle sammen et godt nyttår og håper dere har hatt en fin julefeiring.

Vi fortsetter med realfagsprosjektet og vil fokusere på Vintertema om snø,is og vann. Hva skjer når det blir kuldegrader/varmegrader, hvordan blir snø og is til? Vi prøver oss frem og håper at Kong Vinter kommer innom med frost og snø.Etterhvert går vi også over på kroppen som tema igjen.

Andre ting som vi jobber med videre er språkgruppene og rollelek, samt hvordan vi oppfører oss mot hverandre og er gode venner. I språkgruppene blir det høytlesing og gjennfortelling- huske hva vi leser om, øve på lyder og uttale, Bablarna, bokstaver og mye mer. I rolleleken blir det tema som feks dra på turer , butikk,sykehus ol.

Vi vil også dra på turer med hele eller halve gruppen til landet, i skogen og andre lekeplasser i nærområdet.

Vi satser på en fin tid fremover! 

Tenk at vi nå går inn i desember måned, tida går så fortfrem til jul.Ett av våre mange ønsker for desember i MARITIPPEN BARNEHAGE er at vi vil forsøke vårt ytterste å gjøre denne tidenså rolig og koselig som mulig for barna , i en ellers travelhverdag. Julen inneholder et gledesbudskap, og vi vil i løpet av desember gi barna innsikt i hvordan og hvorfor vi feirer jul.Vi ønsker videre å bruke ventetiden til å undre oss sammen med barna.

ADVENTSTUND

Vi vil ha adventstund med lys, kalender, sanger og julebøker.Stunden vil bli preget av ro, tid,samtale, undring, glede og forventninger i tråd med barnas alder. Vi ønsker at barna skal føle fellesskap, vennskap og samhold. Advent betyr å vente, og vi vil ha nedtelling og vente sammen på julehøytiden.

LUCIADAGEN 

Datoen er torsdag 13. desember. Barna møter ferdig kledd i hvitt(skjorte/kjole/genser og litt glitter). Lys holder barnehagen. Vi får besøk av Regnbuen denne dagen og sammen med Orange går vi i tog inne på hovedbarnehagen og inn på Gul avdeling hvor vi har sangstopp.

NISSEFEST

Også i år blir det nissefest. Datoen for denne er onsdag 19.desember. Denne dagen kan barna få være nisser en hel dag. Det blir selvfølgelig servert nissegrøt og saft, og kanskje kommer nissen? Vi er invitert opp til Regnbuen så barna kan gjerne være i barnehagen til kl 09.00 denne dagen.

PRAKTISK INFORMASJON

Alle avdelinger blir slått sammeni romjulen. Barnehagen ved sjøen er åpen, de andre avdelingene stenges. Minner på bindende påmelding på jukleferielisten.

Åpningstid i romjulen er 07.30-16.30!

 

 Onsdag 24.oktober kl.15.00 inviterer vi dere foreldre til høstfest på Lilla avdeling.

Vi viser litt film/bilder og serverer litt å bite i. 

Håper å se mange av dere til en koselig ettermiddagsstund!

Velkommen!

 

Nå er høsten ordentlig i gang og temaene vi jobber med denne måneden er høst, realfag, og språkgrupper.

Hva skjer i naturen om høsten? Trær og blader, grønnsaker, dyr og fugler. Her er det mye å snakke om, se på og undre seg over.

Vi inviterer dere foreldre på Høstfest onsdag 24.oktober kl 15.00. 

I realfag fortsetter vi med farger, forsøk med bakepulver og vannbomber, lage vulkan osv. Her er det mye moro å finne på som vi kan undre oss over sammen. Kanskje kommer "Den ville professoren" innom igjen med nye forsøk.

Språkgruppene fortsetter to ganger i uka og er delt i to hovedgrupper med 15 og 16 barna i hver sin gruppe. Her får de alt fra Bablarna, lese bøker og eventyr, vi øver på munnmotorikken med diverse øvelser, ser på tall og bokstaver- gøy å finne sin bokstav, snakke sammen over aktiviteter er også god språktrening.

Ellers går dagene med til god lek i kjøkkenkrok og rollelek med dukker eller sykehus, bygging med duplo og biler, lesestunder, spill, perling, små musikksnutter, sang og i alt dette er vi opptatt av vennskap, være greie og hjelpe hverandre, og ha det gøy sammen. Praktiske ting som å kle av og på øves på, gå på do og vaske hender, ta imot beskjeder, rydde.

Uke 38 er det nasjonal brannvernuke og vi jobber med brannvern. Vi vil snakke med barna om hvordan vi skal oppføre oss hvis brannnalarmen går, leke brannstasjon, se film feks Brannmann Sam, og ha brannøvelse. Vi oppfordrer til å snakke om temaet hjemme også. Åpen brannstasjon på lørdag er jo moro å få med seg,

 

Bæbu sangen:

En brann er ikke tull

Du må ringe 110

Liten glo blirr fort til flamme 

du må ringe med det samme

Så før brannen står for full

og du mister gods og gull

Må du ringe 1 1 0

Fredag 14.september blir det bamsefest på Lilla. Ta med favorittbamsen/kosedyret!

Vi fokuserer på vennskap og noen å være glad i. Vi skal synge, danse, se på alle bamsene og de voksne skal spille eventyret "Gullhår og de tre bjørnene"

 Forrige uke jobbet vi med grønnsaker som tema. Vi snakket om dem at de inneholder mye vitaminer som kroppen trenger, de vokser i jorda og hva de forskjellige heter. Vi har sunget mange sanger om dem og smakt på rå gulrot, kålrabi, stangselleri, søtpotet, sellerirot og potet. De smakte ganske så godt med dipp!!'

Grønnsakssang:

(mel: Napoleon med sin hær)

Vi er no,n små soldater på sunnhetens vei

Når du spiser oss blir du aldri sur og lei

De hjelper deg å være så frisk og kjekk min kjære

Trallallalala la la la la

Det blir foreldremøte på Lilla torsdag 30.august kl 18.00-19.30.

 

Fotografen kommer til Maritippen for å ta gruppebilder onsdag 22 august kl 10.40. Husk å gå inn og registrere dere før den tid!

 

 

Nå har vi kommet godt igang på Lilla avdeling med ny gruppe. Halvparten gikk her i fjor og vi har fått tilskudd fra Gul, Bølgen og ei ny. Vi er tilsammen 17 barn- 14 jenter og 3 gutter. Barna har funnet seg godt tilrette og blitt bedre kjent med store og små, rutiner faller på plass  både i overgangsituasjoner, måltid, samling og soving. Lek og aktiviteter er vi også kommet godt igang med. Ei flott gruppe har vi fått. Barna er født i 15 og 16 og vi vil i enkelte aktiviteter dele gruppa i to etter årskull. Da kan vi lettere jobbe i mindre grupper og gi barna utfordringer på sitt nivå.

Realfag og språk er hovedtema i år. Realfag var også tema i fjor og vi bygger videre på noen av de samme tema/oppgaver samt utvider med nye interessante tema og forsøk. Her kommer det mer info etterhvert,

Språk og språkutvikling er viktig for alle barn for å kunne gjøre seg forstått og delta i det sosiale samspillet med andre. Språk er også et hovedtema i år og vi i personalet jobber ekstra med dette med TRAS og språkløyper for å kunne observere barna og hjelpe de videre i sin utvikling.

Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss på avdelinga.

 

Hilsen Hanne (Ped.leder), Maria (barnehagelærer), Margrethe( Fagarbeider) og Annette (fagarbeider)

 

 

 

Underkategorier