Det blir foreldremøte på Lilla torsdag 30.august kl 18.00-19.30.

 

Fotografen kommer til Maritippen for å ta gruppebilder onsdag 22 august kl 10.40. Husk å gå inn og registrere dere før den tid!

 

 

Nå har vi kommet godt igang på Lilla avdeling med ny gruppe. Halvparten gikk her i fjor og vi har fått tilskudd fra Gul, Bølgen og ei ny. Vi er tilsammen 17 barn- 14 jenter og 3 gutter. Barna har funnet seg godt tilrette og blitt bedre kjent med store og små, rutiner faller på plass  både i overgangsituasjoner, måltid, samling og soving. Lek og aktiviteter er vi også kommet godt igang med. Ei flott gruppe har vi fått. Barna er født i 15 og 16 og vi vil i enkelte aktiviteter dele gruppa i to etter årskull. Da kan vi lettere jobbe i mindre grupper og gi barna utfordringer på sitt nivå.

Realfag og språk er hovedtema i år. Realfag var også tema i fjor og vi bygger videre på noen av de samme tema/oppgaver samt utvider med nye interessante tema og forsøk. Her kommer det mer info etterhvert,

Språk og språkutvikling er viktig for alle barn for å kunne gjøre seg forstått og delta i det sosiale samspillet med andre. Språk er også et hovedtema i år og vi i personalet jobber ekstra med dette med TRAS og språkløyper for å kunne observere barna og hjelpe de videre i sin utvikling.

Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss på avdelinga.

 

Hilsen Hanne (Ped.leder), Maria (barnehagelærer), Margrethe( Fagarbeider) og Annette (fagarbeider)

 

 

 

Barnehagen er full av magi, en plass med barneglede i,

et sted hvor det settes spor, i både liten kropp, og stor.

 

Det er voksne der som vil deg vel, og som gjerne blir med på et sprell,

som gir bort omsorg og er din venn, og får våte smellkyss igjen.

 

Og dette er ikke på langt nær alt, hvis en dag alt går på tverke galt,

så får du magisk kos og trøst, både sommer, vinter, vår og høst.

 

Vi gleder oss til å møte dere!

Hilsen Hanne, Maria, Margrethe og Annette

Da er vi inne i barnehagens siste måned før sommerferien starter. Vi vil være fleksible i planene våre denne måneden og ha fokus på barns medbestemmelse. Temaet vil derfor være etter barnas ønske. Været vil også spille en rolle for med fine dager blir brygga og båten brukt med bading og krabbefiske. Vi bruker ellers tiden på spontane turer og tar ting som det kommer. Vi nyter dagene ute i det fine været.

19. juni er det felles sommerfest for hele barnehagen fra 17.30-20.00.

Mer info kommer!

 

17. mai nærmer seg og vi legger inn litt tema i forhold til det. H

Hvordan ser flagget vårt ut? Hvilke farger?

Vi fargelegger flagg og lager 17.mai pynt.

Vi øver oss på sanger som:

*Maritippen det er vi...

*Tenk at nå er dagen her...

* Ja vi elsker...

* Her kommer vi unge i flokk, flokk flokk

 

16. MAI blir det tog og aktiviteter for barna i bhg. Vi deler oss på landet og ved sjøen og lager opplegg med tog rundt lekeplassen med sang og musikk.

Vi setter opp boksekast, potetløp, erteposekasting, svampekast mm og da er det bare å prøve seg mange ganger  før vi avslutter med pølser og is til alle.

Fint hvis barna får med seg flagg med navn.

Hipp hurra!!

Våren er endelig kommet og vi håper å kunne være mer ute. Ta med tynnere klær så vi har lit å velge i når det blir varmere. Vi jobber med at barna kler av og på seg selv og rydder på plass etter seg i garderoben. Vi vil også øve mer på å smøre mat selv, be om å sende og rydde opp etter oss ved bordet.

Dette vil vi også gjøre fremover:

Turer i skogen og se etter vårtegn som småkryp og blader på trær og busker. Lære mer om det vi finner.

Trafikk- vi lærer litt om hvordan vi skal oppføre oss i trafikken, lærer noen skilt som fotgjengerovergang, fareskilt, og de vi ser rundt oss når vi går på tur.

Kroppen vår- skjelett. Hvorfor trenger vi skjelett? Undre oss sammen hvordan vi ser ut inni.

Sansene- smak, se, lukte, høre, taktil(føle) . Vi prøver forskjellige aktiviteter i forhold til dette. feks smake uten å se hva vi smaker, høre forskjell på lyder, kjenne på ting vi ikke kan se og gjette hva det er.

 

 

Velkommen tilbake etter påske. Nå venter vi på våren og håper den dukker opp snart. Vi er klare for å være mer ute, gå på turer ut av barnehagen og utforske nærmiljøet. Vi vil se etter vårtegn i naturen som planter og blomster som spirer og gror, småkryp som meitemark, maur, edderkopper o.l

Sang:

Jeg er våren, kom så skal du se,

varme ,sol og lys jeg bringer med

Blomster, trær og planter frodig gror

håp og gleder følger i mitt spor.

 

Nå er vi igang med tema om kroppen vår. I starten tar vi for oss utsiden av kroppen, så tar vi innsiden av kroppen og så om tanker og følelser til slutt.

Vi har plansjer med kroppen og setter navn på de ulike kroppsdelene, vi ser på forskjellen på hårfarge, øynefarge og høyde, hva kan vi bruke kroppen til og hvordan kan vi bevege den er noen av spørsmålene vi tar opp og finner ut av.

 

Sang:

De beina, de beina

Fingerleddet henger fast i, håndleddet

Håndleddet henger fast i, albuleddet

Albuleddet henger fast i, skulderleddet

Og slik henger vi i hop

Ref:

De beina, de beina, de rare beina

De beina, de beina, de rare beina

De beina, de beina, de rare beina

Ja slik henger vi i hop

Tåleddet henger fast i, ankelleddet

Ankelleddet henger fast i, kneleddet

Kneleddet henger fast i, hofteleddet

Ja slik henger vi i hop!

 

Da avsluttet vi temaet om verdensrommet med et flott karneval oppe hos barna på Regnbuen. Vi kledde oss opp med de fine rakettene vi har lagd og hatter og dro opp i verdensrommet på Regnbuen. Der var det musikk, dans, skuespill samt deilige boller å få servert. Vi koste oss veldig! 

Underkategorier