Onsdag 24.oktober kl.15.00 inviterer vi dere foreldre til høstfest på Lilla avdeling.

Vi viser litt film/bilder og serverer litt å bite i. 

Håper å se mange av dere til en koselig ettermiddagsstund!

Velkommen!

 

Nå er høsten ordentlig i gang og temaene vi jobber med denne måneden er høst, realfag, og språkgrupper.

Hva skjer i naturen om høsten? Trær og blader, grønnsaker, dyr og fugler. Her er det mye å snakke om, se på og undre seg over.

Vi inviterer dere foreldre på Høstfest onsdag 24.oktober kl 15.00. 

I realfag fortsetter vi med farger, forsøk med bakepulver og vannbomber, lage vulkan osv. Her er det mye moro å finne på som vi kan undre oss over sammen. Kanskje kommer "Den ville professoren" innom igjen med nye forsøk.

Språkgruppene fortsetter to ganger i uka og er delt i to hovedgrupper med 15 og 16 barna i hver sin gruppe. Her får de alt fra Bablarna, lese bøker og eventyr, vi øver på munnmotorikken med diverse øvelser, ser på tall og bokstaver- gøy å finne sin bokstav, snakke sammen over aktiviteter er også god språktrening.

Ellers går dagene med til god lek i kjøkkenkrok og rollelek med dukker eller sykehus, bygging med duplo og biler, lesestunder, spill, perling, små musikksnutter, sang og i alt dette er vi opptatt av vennskap, være greie og hjelpe hverandre, og ha det gøy sammen. Praktiske ting som å kle av og på øves på, gå på do og vaske hender, ta imot beskjeder, rydde.

Uke 38 er det nasjonal brannvernuke og vi jobber med brannvern. Vi vil snakke med barna om hvordan vi skal oppføre oss hvis brannnalarmen går, leke brannstasjon, se film feks Brannmann Sam, og ha brannøvelse. Vi oppfordrer til å snakke om temaet hjemme også. Åpen brannstasjon på lørdag er jo moro å få med seg,

 

Bæbu sangen:

En brann er ikke tull

Du må ringe 110

Liten glo blirr fort til flamme 

du må ringe med det samme

Så før brannen står for full

og du mister gods og gull

Må du ringe 1 1 0

Fredag 14.september blir det bamsefest på Lilla. Ta med favorittbamsen/kosedyret!

Vi fokuserer på vennskap og noen å være glad i. Vi skal synge, danse, se på alle bamsene og de voksne skal spille eventyret "Gullhår og de tre bjørnene"

 Forrige uke jobbet vi med grønnsaker som tema. Vi snakket om dem at de inneholder mye vitaminer som kroppen trenger, de vokser i jorda og hva de forskjellige heter. Vi har sunget mange sanger om dem og smakt på rå gulrot, kålrabi, stangselleri, søtpotet, sellerirot og potet. De smakte ganske så godt med dipp!!'

Grønnsakssang:

(mel: Napoleon med sin hær)

Vi er no,n små soldater på sunnhetens vei

Når du spiser oss blir du aldri sur og lei

De hjelper deg å være så frisk og kjekk min kjære

Trallallalala la la la la

Det blir foreldremøte på Lilla torsdag 30.august kl 18.00-19.30.

 

Fotografen kommer til Maritippen for å ta gruppebilder onsdag 22 august kl 10.40. Husk å gå inn og registrere dere før den tid!

 

 

Nå har vi kommet godt igang på Lilla avdeling med ny gruppe. Halvparten gikk her i fjor og vi har fått tilskudd fra Gul, Bølgen og ei ny. Vi er tilsammen 17 barn- 14 jenter og 3 gutter. Barna har funnet seg godt tilrette og blitt bedre kjent med store og små, rutiner faller på plass  både i overgangsituasjoner, måltid, samling og soving. Lek og aktiviteter er vi også kommet godt igang med. Ei flott gruppe har vi fått. Barna er født i 15 og 16 og vi vil i enkelte aktiviteter dele gruppa i to etter årskull. Da kan vi lettere jobbe i mindre grupper og gi barna utfordringer på sitt nivå.

Realfag og språk er hovedtema i år. Realfag var også tema i fjor og vi bygger videre på noen av de samme tema/oppgaver samt utvider med nye interessante tema og forsøk. Her kommer det mer info etterhvert,

Språk og språkutvikling er viktig for alle barn for å kunne gjøre seg forstått og delta i det sosiale samspillet med andre. Språk er også et hovedtema i år og vi i personalet jobber ekstra med dette med TRAS og språkløyper for å kunne observere barna og hjelpe de videre i sin utvikling.

Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss på avdelinga.

 

Hilsen Hanne (Ped.leder), Maria (barnehagelærer), Margrethe( Fagarbeider) og Annette (fagarbeider)

 

 

 

Barnehagen er full av magi, en plass med barneglede i,

et sted hvor det settes spor, i både liten kropp, og stor.

 

Det er voksne der som vil deg vel, og som gjerne blir med på et sprell,

som gir bort omsorg og er din venn, og får våte smellkyss igjen.

 

Og dette er ikke på langt nær alt, hvis en dag alt går på tverke galt,

så får du magisk kos og trøst, både sommer, vinter, vår og høst.

 

Vi gleder oss til å møte dere!

Hilsen Hanne, Maria, Margrethe og Annette

Da er vi inne i barnehagens siste måned før sommerferien starter. Vi vil være fleksible i planene våre denne måneden og ha fokus på barns medbestemmelse. Temaet vil derfor være etter barnas ønske. Været vil også spille en rolle for med fine dager blir brygga og båten brukt med bading og krabbefiske. Vi bruker ellers tiden på spontane turer og tar ting som det kommer. Vi nyter dagene ute i det fine været.

19. juni er det felles sommerfest for hele barnehagen fra 17.30-20.00.

Mer info kommer!

Underkategorier