Nå har vi startet opp med realfag på Lilla. Detter er jo felles prosjekt for hele barnehagen og i tråd med bedriftsbesøk i pi@parken i Larvik.

"Den ville professoren" dukket opp på Lilla og hadde mye gøy å på lager. Litt tullete var han og tøyset med ballonger og mange rare forsøk med forskjellige ting.

Vi har blandt annet hatt

-sortert baller etter farger oppi forskjellige bøtter

- ballongrakett

-blandet farger

-bakepulverbomber

-vulkan i sand av bakepulver og eddik

-hva flyter/synker

-slukke lys ved å sette glass over- hva skjer?

og enda flere forsøk.

 

Uke 38 var det nasjonal brannvernuke. Vi hadde fokus på brannvern og brannøvelse på Lilla denne uka. Vi snakket litt om å være forsiktig med fyrstikker og flammer, hva vi skal gjøre hvis det brenner- brannalarmen går,  vi må gå ut, ringe brannstasjon og brannbil. Vi har sunget sanger, lest regler og lest i bøker om brann.

Vi hadde også brannøvelse hvor barna ble forklart hvor vi skal gå når brannalarmen går, først til dobbeldøra og så ut til lysthuset og stille seg langs gjerdet, og opprop av barna ute hvor alle må svare tydelig JA.

Bæ bu sangen:

( Mel: hvis dine ører henger ned)

 

En brann er ikke tull

du må ringe 1-1-0

Liten glo blir fort til flamme

Du må ringe med det samme

Så før brannen står for full

og du mister gods og gull

må du ringe 1-1-0

 

I dag lagde vi kafe på avdelinga til 1. måltid. Det sto pizzasnurrer på menyen og avdelinga ble rigget med flere småbord med duk og pynt. Barna fikk penger og måtte stå i kø for å kjøpe mat og velge seg plass og sitte. Kjempesuksess og alle spiste masse for det var gøy å handle på kafeen. Her fikk vi øvd på å stå i kø, kommunisere, balansere mat på tallerken, hente nye penger osv

 

Mandag blir vår turdag fremover og i dag gikk alle avgårde for en tur i skogen vår. Vi øvde på å gå fint på rekke to og to langs sykkelstien og holde oss inn i siden. I skogen fant vi munkelus, skolopender og biller- gøy å snu steiner og se hva vi finner under. Etter å ha vært der en stund gikk vi videre til " Landet" hvor vi lekte litt og spiste nista vår før vi tok turen ned til Lilla igjen. Deilig vær å være ute i fint vær så mange fornøyde og glade barn!

I tiden fremover vil vi fokusere på vennskap i samlingstunden.

-Hva er det å være en venn?

-Hvordan skal vi oppføre oss mot hverandre?

-Og hvordan skal vi ikke oppføre oss.

-Hvordan kjennes det ut når noen er stygge mot en.

Bamsen vår "Teddy" blir med i noen samlinger og vi forteller historier, eventyr, sanger ol om temaet.

Vi avslutter temaet med en BAMSEFEST torsdag 7 september og da kan barna ta med seg favorittkosedyret sitt i barnehagen.

I dag gikk turen oppover bakken ved MHwirth på jakt etter bjørnebær: ikke alle var helt modne enda men vi fikk plukket nok til at alle fikk smake. De var nok litt sure men det gjorde ikke noe. Vi får prøve igjen neste uke og se om flere er modne for bjørnebær er GODT!!!

Da er vi igang med et nytt barnehageår på Lilla. Mange kjente barn og voksne som gikk på bhg i fjor samt noen nye som vi gleder oss til å bli bedre kjent med.

De første ukene fokuserer vi på å bli kjent på avdelinga, bli kjent med barn og voksne, bli vant til nye rutiner samt leke og ha det gøy sammen.

Vi ønsker å få et godt samarbeid med foreldre så ikke vær redd for¨å spørre om det dere lurer på.

Vi gleder oss!

Neste reisemål: Colombia!

Vi skal lære masse om landet, kikke på bilder, lage flagget og lære noen ord på spansk som er det offisielle språket i Colombia. På slutten av uka tar vi turen med Maritippens eget flyselskap og reisenervene begynner å kjennes allerede! <3 

Vi gleder oss! laughing 

Hei og Hå!!

Nå var en kjempe fin 17 mai feiring over og vi gleder oss til neste uke hvor vi skal begynne å lære litt om trafikken, og trafikkregler.

Vi kommer til å kikke litt på de forskjellige skiltene i samling og deretter se om vi kan finne de når vi går på tur. Vi skal øve oss på trafikklysene og hva de forskjellige fargene betyr. Vi tar med trafikken inn i leken, og øver oss på reglene når vi er ute å sykler, vi tar oss også noen bussturer hvor vi må følge godt med etter forgjengere og andre biler!

Dette blir spennende!laughing

Nå er vi i full gang med 17 mai forberedelsene, og vi har Norge som tema frem til feiringen. Vi har laget et stort norgesflagg felles, og vi har fargelagt hvert vårt lite flagg. Vi har begynt å øve på sangene vi skal synge på 17 mai feiringen her i barnehagen og vi har pratet litt om Norge og sett litt på hva som er "typisk norsk". Vi kommer til og fortsette å synge sangene, og øve på å gå i toget og hvordan vi skal holde flagget. I morgen Torsdag skal vi reise til høyfjellet og spise litt kvikk lunch på toppen. Vi gleder oss! Vi skal også kose oss med vafler til andre måltid. Og det er vel litt typisk norsk!smile

Underkategorier