Stiftelsen Maritippen Barnehage ble i sin tid opprettet som en stiftelse av firmaet MHwirth i Kristiansand. Ansatte i firmaet har derfor prioritert ved barnehageopptak. Barnehagen er stor, fordelt på to lokasjoner, med 8 avdelinger, og har plass til mange barn. Det er derfor ikke lenger bare firmaets ansatte som får plass, alle kan søke.

Den ene delen ligger nydelig til like ved sjøen. Her har vi egen sandstrand, brygge og båt, og her holder pekingendene våre til.

Den andre delen ligger idyllisk til ca 500 m fra sjøen, og kalles landet. På landet har vi flere hus som ligger på et flott og spennende uteområde. Her er det store gressvoller, frukttrær, bærbusker, og en bålhytte som brukes til spennende aktiviteter.

Vi har fokus på å gi barna et sunt kosthold. Alle måltider, samt frukt og grønt serveres hver dag, og foreldre slipper derfor å sende med matpakke. Frokost serveres fra kl.07:00-08:15. Vi rydder bort frokosten kl. 08:30. Da er det tid for andre aktiviteter.

Vi serverer varm mat/lunsj to dager i uken. Oddetalls uker: Tirsdag: Fiskekaker med grønnsaker og potetmos/båtpoteter/brød. Torsdag: pasta med skinke i tomatsaus og grønnsaker. Partalls uker: Tirsdag: lapskaus med skinke/pølse. Torsdag: laksefilet med grønnsaker, ris/båtpoteter.

Maritippen tar imot 124 barn i alderen 1-5 år og har tre småbarnsavdelinger.

Barnehagen er åpen alle arbeidsdager.

Åpningstiden er fra kl. 07:00 til kl. 17:00.

Barna skal være hentet til kl. 16:50 slik at personalet kan rydde/stenge og gå hjem kl. 17:00.

Planleggingsdager er lagt til kveldstid.

Vi har et engasjert og stabilt personale, med bred kompetanse både faglig og erfaringsmessig. Vi er 35 ansatte som er stolte av arbeidsplassen vår. En av førskolelærerne er utdannet spesialpedagog og en har bachelor i spesialpedagogikk. Blant det øvrige personal har vi fagarbeidere og flere assistenter som holder på med fagbrev og kveldsskole. Vi tar imot barnehagelærer studenter fra UIA, og studenter fra KKG som har praksis hos oss. I året 2016 ble vi godkjent som lærebedrift, men vi har for tiden ingen lærlinger.

Vi tilbyr

  • Lek, vennskap og opplevelser
  • Språkstimulering
  • Matematikklek
  • Båt, fiske og sjøliv
  • Musikk og forming
  • Overnattingstur for «skolebarna»
  • Svømmekurs for "skolebarna"
  • Faste turdager/friluftsliv

 "Det man hører glemmer man, det man ser husker man, det man gjør forstår man" -Loris Malaguzzi

Maritippens visjon:

Lek og lær i trygge omgivelser

På Maritippen satser vi på kvalitet og service. Foreldrene på Maritippen skal vite at akkurat deres barn får den oppmerksomhet og stimulering som det trenger.