Godt nytt år.

Et nytt år med blanke ark og nye muligheter er i gang, og vi gleder oss til å treffe alle etter juleferien.

Vi starter året med en liten opprydding på avdelingen. Jula skal ryddes bort før vi setter av tid til å fordype oss i nye tema-arbeider.

Etterhvert fortsetter vi med fokus på realfag og utforsker og eksperimenterer. Mer detaljer over hva vi vil ha fokus på kommer på måneds/ukeplaner. 

Om ikke lenge er vi også så heldige å få to studenter på avdelingen. Hvem og akkurat tidspunkt vil også komme som informasjon snart. 

Fokus på språk fortsettes og da i form av bl.a. skrivedans og språkleken BRAVO og det blir engelsk og trafikkopplæring.

Dialog, fortellinger, vitser, bøker, rim, regler og sanger er også viktig verktøy i bruk av språkstimulering og vil være en del av den daglige aktiviteten.

 

Det fortsettes også å vektlegge barns sosiale kompetanse, og læring her skjer daglig i samspill med voksne og barn. I forhold til dette fokuserer vi på "speilingteorien"( selvet dannes i samhandling med andre. Man vurderer seg ut fra andres tilbakemeldinger. For å utvikle et positivt selvbilde er det viktig at barna opplever positiv speiling)  og voksne rollemodeller som er tydelige grensesettere og verdi-formidlere.

 

 

 

Da var Desember kommet, og det nærmer seg jul.

Julen inneholder et gledesbudskap og vi vil i løpet av Desember måned gi barna innsikt i hvordan og hvorfor vi feirer jul.

Vi ønsker å bruke ventetiden til å undre sammen med barna.

Hver dag vil vi trekke et rødt hjerte som har bilde av dagens kalenderbarn. Dette barnet får godord fra resten av gruppa, trekke pepperkakehjerte og sette skjegg på nissen.

 

Mulig rampenissen kommer og finner på litt tull og tøys.

 

Ellers vil vi:

- Lese boka om "snekker Andersen og Julenssen"

- Ha advent samling

- Tenne lys

- Synge/høre julesanger

- Ha julekonsert

- Bake

- Se på juleforestilling

- Feire Lusia

- Delta på nissevandring

- Forming

- Lage julegave

OG IKKE MINST - BARE KOSE OSS

Det er også hengt opp eget skriv på døra vår, med ulike datoer og informasjon.

Vi ønsker dere foreldre (uten søsken) velkommen til Høstfest på Regnbuen Tirsdag 31 Oktober  klokken 15.00 :) Vi gleder oss :)

VELKOMMEN 

I oktober vil vi fortsette å ha fokus på målenhetene lengde, tyngde og volum. I tillegg vil vi utføre forskjellige forsøk, og undre oss over hva som skjer i naturen etterhvert som vinteren nærmer seg.

Første del av November vil vi jobbe med ting til julemessa. 

Siste del begynner vi å forberede oss til advent og jul.

Vi gleder oss :)

Hei

- I uke 41 og 42 får vi to studenter fra UIA. Tredjeklasse studenter som har fordypning i utefag.

- Etter studitur til Larvik og PI parken er vi enda mer inspirert og engasjert i å jobbe med realfag på Regnbuen. I tillegg til forskjellige eksperimenter vil vi framover ha fokus på forskjellige måleenheter som: Rom, vekt og lengde.

- Vi har startet med engelsk og skrivedans.

- Mandag 25 September starter vi miljøgruppe med 2013 barn fra Regnbuen, Rød og Blå.

- Barna får trafikkopplæring

- Vi har vunnet restaurantbesøk på Egon på Sørlandssenterret, og dit reiser vi i begynnelsen av Oktober

- Hver uke trekker vi to barn som blir ordensbarn den uken. De hjelper med å lage mat, dekke bord og vaske. Det er stas og få det ansvaret.

- I jobben med sosial kompetanse bruker vi et produkt som heter: "Grønne tanker - glade barn" Vi snakker om hvordan vi håndterer forskjellige følelser, og hvorsdan vi er med andre

- Innenfor formingsfaget er vi nå begynt å jobbe med ting til julemessa..

Foreldre inviteres til høstfest og foreldremmøte i løpet av Oktober.

 

MVH: Oss på Regnbuen

 

Høstemåneden September er her og vi kjenner at høsten er på gang. Denne måneden starter vi opp forskerprosjektet vårt. Vi får besøk av "professor" PROMP som viser oss gøye forsøk og eksperimenter. Vi skal og gjøre egne forsøk og gå turer i natuiren og undre over forandringer som skjer der. Turene blir lengre for gruppen med de største barn enn for de yngre. Planen er å gå til Dvergsnestangen med de eldste og i skogen i nærheten med de yngste.

To bursdager skal feires og vennskapsfest blir det og denne måneden.

VELKOMMEN TIL OSS PÅ REGNBUEN

Vi håper alle har hatt en flott ferie! 

Vi på Regnbuen ser fram til et nytt og spennende barnehageår sammen med dere.

Den første tiden vil sosiale relasjoner være i fokus. Vi vil jobbe med å bli kjent med de nye her på Regnbuen, og vi vil ha snakke om hvordan vi skal være mot hverandre og hvilke regler som er viktige og hvorfor.

Vi ønsker et nært og godt samarbeid med dere foreldre, så hvis dere lurer på noe eller har spørsmål, ta kontakt med oss voksne på Regnbuen.

To bursdager skal også feires i August. HIPP HURRA

Vi gleder oss !

 

ELISABETH, HEGE, CATHARINA OG GRO 

 

Dette barnehageåret går mot slutten og noen starter sommerferie om ikke lenge.

Mye uteaktiviteter og naturopplevelser preger dagene våre framover. I tillegg til lek og aktiviteter på landet vil vi gå på tur til Indianerskogen og til sjøen.

Ved sjøen vil vi få oppleve studie av krabber, skjell, tang og tare.

HUSK Å TA MED REDNINGSVEST.

Det har vært et flott år sammen med små og store på regnbuen hvor barna har lært mye, lekt mye, ledd mye og skapt vennskap.

Ni barn fra Lilla avdeling begynner på Regnbuen sammen med oss i August, og det gleder vi oss masse til.

Fremover vil de besøke oss slik at vi kan bli bedre kjent med de, og de kan bli kjent med oss.

Barn og voksne som er i barnehagen i juli vil møtes på hovedbarnehagen nede ved sjøen. Minner om åpningstid i juli som er: 07.30 til 16.30.

Ønsker alle en riktig GOD SOMMER

I dag har vi hatt besøk av fem (av åtte) barn fra lilla som skal starte hos oss i august. Nysgjerrighet og spenning blant barna. Utkledning og  rolleleken startet med en gang. Vi gleder oss til mer besøk.

Våren er en deilig tid hvor det skjer mye i naturen. Det å være ute og se alt som spirer og gror og høre fuglesang, bier som summer og kjenne på nye lukter er spennende og lærerikt i seg selv for barna. Vi kommer derfor til å være mye ute fremover og være i naturen og leke i naturen. Heldige er vi her hos oss hvor vi har alt dette rett utenfor avdelingen våres.

Vi vil utforske og studere dyr og planteliv og snakke om hva de heter, snakke om været og vi vil plante frø, vanne, stelle og se det spire. 

Sanger vi synger er:

- Hysj kan du høre

- Nå skinner sola i vinduskarmen

- Alle fugler

- Blomster små

Vennskap og sosial samhandling er et gjennomgående tema og dette jobber vi med hver dag. I forbindelse med dette temaet forteller vi eventyret om ”den lille røde høna”. Barna er med og reflekterer i ettertid av eventyret.

 17 mai forberedelser

Snakker om hvorfor vi feirer denne dagen og om landet vårt, flagget vårt og grunnloven vår.

Vi synger:

- Ja vi elsker dette landet

- Her kommer vi unge i flokk

- Tenk at nå er dagen her

- Maritippen det er vi

- Maritippen hei hei hei

Vi lager 17 mai pynt og hører på korpsmusikk.

16 mai har vi en liten fest i barnehagen med leker, pølser og is.