Da er vi i gang på et nytt år, og ønsker januar velkommen! 

I januar vil vi starte på et nytt tema: ''Solsystemet''. Vi ønsker å lære ulik fakta/info om temaet, barna vil få prøve ulike formingsaktiviteter
og vi skal dra på tur til verdensrommet. Vi vil avslutte dette temaet på karnevalet 16.02. med en ''romvesen fest''.

Ellers vil januar også inneholde:
- Fast tur dag på mandager: husk sekk og drikkeflaske
- Forming, vi lager romvesen, planeter osv
- Små forskere: vi prøver oss på eksperimenter
- Eventyrsamling
- Vennskap
- Disko
- Engelsk
- Hinderløype
- Grupper, vi deler oss i små grupper 
- Svømming, husk oppblåsbare armringer

 

 

Hei alle sammen

Da nærmer det seg jul og vi har hatt en spennende og gøy tid her på blå.

Vi har kalender hver dag der det gjemmer seg en puslebrikke i ett brev fra nissen, lurer på hva som skjuler seg bak bildet?

Vi har vært på juleforestilling i Filadelfia, nissevandring, hatt en fin feiring av Lucia på barnehagen, nydelig juekonsert og ikke minst juleverksted der vi har lagd hemmligheter.

 

Vi vil med dette ønske alle en riktig gledelig jul, takk for ett fint år sammen her på blå.

Vi håper på mange gode opplevelser i 2018 og ett godt foreldresamarbeid.

 

Hilsen Kjetil, Erik, Christina, Camilla og Helene

Da var det ny måned

 

I november har vi om menneskekroppen, vi lærer nye ord og ser nærmere på hvordan den fantatiske kroppen er lagd og bygd.

Vil vil også ha fokus på sosial kompetanse, i denne alderen handler det mye om følelser. Sosial kompetanse hos barn handler om evnen til samarbeid, selvhevdelse, selvkontroll, empati og til å vise ansvarlighet. Sosial kompetanse innebærer dermed at barnet evner å ta andres perspektiv, vise omsorg, inngå på en positiv måte i grupper (for eksempel i lek), hevde seg selv på en rimelig måte, men samtidig avpasse sin atferd etter den sosiale konteksten.

Til dette kreves at barnet klarer å balansere egne behov for tilfredsstillelse, selvhevdelse og oppmerksomhet med andre barns behov, samt hele gruppens behov for harmoni, turtaking og samspill.

Dette er noe vi skal ha fokus på fremover :)

Tusen takk for ett godt oppmøte på både foreldremøte og høstfest.

Vi takker for innspill fra dere foreldre og tar det med videre i avdelingsmøtene fremover.

Vi ønsker å ha fokus på ett godt samarbeid, og sammen vil vi gi barna det beste tilbudet i barnehagen :)

 

 

Overnatting Solheim 11-12 oktober Blå

 

Da er høstens store opplevelse vel unnagjort, og for en fantastisk tur!

 

Vi håper barna sitter inne med mange gode opplevelser, og håper at vennskapsbåndet er knyttet enda mer sammen.

 

Det var nemlig mange spente barna som tok beina fatt og gikk mot Solheim, selv om ikke værgudene var på vår side hadde vi en fin tur hen. Vi var utrolig spente når vi kom frem på hvordan det så ut inni hytta, så vi måtte raskt inn å ta en titt, soveposen ble rullet ut og bamsen tatt frem. Men før leggetid var det masse annet som skjedde, blant annet skattejakt. Kaptein sabeltann ringte nemlig Kjetil og sa vi måtte leite etter ett kart. Da var det bare å hoppe oppi støvlene og finne frem lommelykta, vi måtte nemlig ut å leite etter skatten. Til vår store begeistring var det fullt av godteri! Vi koste oss med film før det var natta historie og kvelden. En etter en falt de i søvn, og alle sov godt gjennom natta.

 

Neste dag kom rød, og vi gikk alle tur i skogen og hadde både bål, kakao og ikke minst marsmellows. Før taxien kom hadde vi en gøy spor lek sammen. Det var tolv stolte barna som gikk inn i taxien, det var en mestringsfølelse alle kjente! Tusen takk for lånet, vi hadde en fantastisk fin tur.

 

 

Hilsen oss på blå