Da var vi endelig godt i gang med barnehageåret på Blå avdeling.

Noen har vært på ferie frem til nå, mens andre har vært her i ett par uker. I dag er første dagen vi er alle barna!

De første ukene har gått til å bli kjent med hverandre, både voksne og barn, komme inn i hverdagen og rutiner. Ca halvparten av barna (og de voksne) er nye på Blå og har brukt tid på å bli kjent med avdelingen også.

Vi har brukt mye tid på å snakke om vennskap og hva det er å være en venn. Vi har hatt samlinger om Regnbuefisken som ikke vil dele og om Mats og Mille (hjerteprogrammet), som havner i situasjoner som innvolverer deling, samarbeid og inkludering. 

Barna har mange gode innspill, tanker og samtaler rundt temaene i samlinger. Vi har fokus på å ha gode samtaler rundt matbordet og høre alles stemmer. Vi øver på å spørre "Kan du sende..", "Takk", "kan du hjelpe", samtidig som vi øver på å smøre skiver selv og sitte på rumpa på benken.

Vi har vært på båttur og fått fisk, ligget på brygga og fanget krabber, vært på tur og spist bjørnebær, lest masse bøker og hatt både danseshow og konsert for hverandre.

Det har vært en superfin oppstartsperiode og vi håper at hverdagen fortsetter like fint :)

 

Vi ønsker alle en super uke!

Hilsen de voksne på Blå

 

PS. Husk at siste frist for registrering til fotografering er i morgen 21.08.18!

Vi skal bruke mye tid sammen og lære hverandre godt å kjenne. Du vil sammen med oss få oppleve våte regnværsdager med hopping i sølepytter og iskalde vinterdager med røde kinn. Vi skal sammen finne glede i kvister og greiner, blomster og steiner. Vi skal være ute i frisk luft og gå på tur i skogen, marka og ned til fjæra. Vi lover deg høytlesing og eventyr, dans og musikk, lek med maling, lim og glitter. Vi skal sammen ha sand i håret, på klærne og i bøtta, mens vi bygger slott, garasjer og lager kaker. Her vil du oppleve lettkledde solskinnsdager med skrubbsår på knærne og lek med vann. Vi skal utforske, undre oss og leke sammen. Det vil være konflikter som skal løses, enigheter og tålmodighetsprøver. Vi skal lære deg forskjellen på rett og galt. Noe sorg vil det helt sikkert bli, men masse idyll, glede og latter. Vi garanterer deg kjærlighet, omsorg og åpne armer, varme klemmer, tørking av tårer og strykning av hår. Vi plastrer, blåser på vondter og har gode og trygge fang. Her vil du oppleve å få gode venner både i barn og voksne. Du skal få oppleve utfordringer som skal mestres og du må nok prøve og feile noe før du får det til helt. Vi lover deg å være tilstede og låne deg ei hånd når det trengs, gi deg mot til å prøve selv og juble sammen med deg når du får det til. Sammen skal vi være kreative, lære om tradisjoner og verden. Vi skal finne mark, krabber og insekter, lytte til fugler og fantasere om ville dyr på lekeplassen. Vi skal se og høre deg, du skal få være deg selv, du skal få være med på å bestemme, og sammen vil vi være et fellesskap hvor alle er like viktige.

Velkommen til BLÅ, vi gleder oss til å oppleve hverdagen sammen med deg!

 

 

Hjertelig hilsen

 

Camilla, Susanne, Kaja, Kjetil og Helene

 

Forskerlinja ved Vågsbygd videregående skole kjører et prosjekt om livet i fjæra, og ønsker i den forbindelse å besøke
Maritippen. Barna skal få delta på et læringsopplegg over fire ganger. Vi har valgt å la 2013 modellene (rød, blå, regnbuen) delta på dette.

Første samling blir 7.JUNI kl.10.00
Vi gleder oss veldig!!!

Hei

 

Dere har fått hjem ett overføringsskjema, her skal dere bare skrive ned noen få punkter om deres oppfatning av barnet. Dette for å ett best mulig inntrykk av barnet, både fra barnehagens side og dere foresatte. 

Sammen skriver vi ett skjema på foreldresamtalen som sendes til skolen, altså den dere har fått med hjem er kun en kladd. 

Det er nå satt opp tidspunkter for samtale, skriv dere opp på det som passer :)

 

Hilsen helene

Hei alle :)

Da er første vår måned over, selvom det ikke var mye tegn til våren. 

Vi bruker tiden fremover til å gå på turer og nyte vårluften.

 • Vårkunst
 • Se etter vårtegn
 • Lekegrupper
 • Språkgrupper
 • Rollelek
 • Engelsk
 • Tur
 • Skolegrupper
 • Robot fra MHWIRTH
 • Forskning
 • Bursdager

Rollelek er en grunnleggende arena når det gjelder tilegnelse av språket. Det å ha et forståelig språk blir etter hvert sentralt i rollelek, og ikke minst i utvikling av sosial kompetanse. Derfor vil vi i tiden fremover bruke mye tid på rollelek på blå. Det å gå inn i rollen som en annen person, eller å late som man har rekvisitter som egentlig ikke er tilstede, øker barns forestillingsevne. Forestillingsevnen gjør dem i stand til å ta andres perspektiv og tenke abstrakt. Her kan en trekke paralleller til barnets emosjonelle side, for eksempel barnets evne til å forstå følelsene til ett annet barn i en konflikt. Dette er positiv med tanke på skolestart. Det er mye mer læring i rollelek enn man tror :)

 

Det vil også bli holdt foreldresamtaler i april/mai, lapp kommer på døren.

Ta kontakt dersom dere lurer på noe.

 

Hilsen alle oss på blå som har verdens beste jobb :)