Hei! 

Vi ønsker å bruke god tid på karneval forberedelsene, derfor hadde det vært veldig fint hvis alle barn kunne fått med seg
en stor ''gammel'' hvit t-skjorte, som de kan få male og klippe i og lage sitt eget kostyme. 
Vi gleder oss til forberedelsene og ikke minst til karneval 1.mars. Temaet vårt vil være Karius og Baktus smile

Vi er nå i januar 2019, og temaet for måneden er vennskap og vinter. Her i maritippen vil vi at alle barn skal lykkes i et fellesskap og oppleve å bli inkludert. For å oppnå dette er det viktig å snakke om vennskap med barna, og hva det vil si å være en god venn. Rammeplanen sier at «i barnehagen skal alle barn kunne erfare å være betydningsfulle for fellesskapet og å være i positivt samspill med barn og voksne».  Igjennom lek og undring vil vi at alle barna skal føle seg betydningsfulle og med det gi dem en god selvfølelse inn mot fellesskapet.

I januar skal vi utforske vann i ulike former og farger. Med det får vi utforsket antall og mengde samt samarbeid. Hvor mange glass med melk rommer en melkekartong? Hvor mange glass med vann må til for å fylle en vannmugge? Og hva skjer med vann i minusgrader? Kan noe i naturen farge vannet? Vi kommer også til å introdusere Karius og Baktus og deres verste fiende; tannbørsten!

Sanger:

  • Jeg snører min sekk
  • Det snør, det snør

Rim og regler:

Snøkrystaller!

Snø som faller!

Snø på trærne!

Snø på knærne!

Snø på bakken!

AU!

En snøball midt i nakken!

 

Huttetu så kaldt det er,

Det er skjerf- og vottevær.

Rim i busk og rim i trær,

Rim i denne sangen her

Vi ønsker alle foreldre og barn en riktig god jul og et godt nytt år :-) Takker for et godt samarbeid i året som har gått.
Vi sees i 2019! :-)

Tenk at vi nå går inn i desember måned, tida går så fort frem mot jul. Ett av våre mange ønsker for desember i MARITIPPEN BARNEHAGE
er at vi vil forsøke vårt ytterste å gjøre denne tiden så rolig og koselig som mulig for barna, i en ellers travel hverdag. 
Julen inneholder et gledesbudskap, og vi vil i løpet av desember gi barna innsikt i hvordan, og hvorfor vi feirer jul. vi ønsker videre å bruke
ventetiden til å undre oss sammen med barna.

ADVENTSTUND
Vi vil ha adventstund med lys, kalender, sanger og julebøker. Stunden vil bli preget av ro, tid, samtale, undring, glede og forventinger i tråd med barnas alder. Vi ønsker at barna
skal føle fellesskap, vennskap og samhold. Advent betyr å vente, og vi vil ha nedtelling og vente sammen på julehøytiden.

LUCIA DAGEN
Vi på grønn feirer lucia på avdelingen med tog, sang, lucia samling og deilige lussekatter. De som vil kan selvfølgelig pynte seg.

NISSEFEST
Datoen for nissefest er onsdag 19.desember. Dette er samme dag som det skal være konsert i kantina(se nedenfor).
Denne dagen kan barna få være nisser en hel dag. Det blir servert nissegrøt og saft, og kanskje kommer nissen?

JULEKONSERT
Det blir julekonsert også i år!! Dato for årets konsertopplevelse i kantina til MHWirth blir onsdag 19.desember kl. 15:00.
Vi på grønn skal ned å se på de eldste barna synge, vi gleder oss til å se og høre!

PRAKTISK INFORMASJON
Alle avdelinger blir slått sammen i romjulen. Barnehagen ved sjøen er åpen, de andre avdelingene stenges. Minner om bindende påmelding på juleferielisten!
Åpningstid: 07:30 - 16:30

Da var vi i gang med oktober måned. Temaet denne måneden vil være høsten. Vi vil bruke nærmiljøet aktivt og studere hva som skjer med naturen når temperaturen synker. Hva skjer med bladene på trærne? Og hva gjør insektene når det blir kaldere?

Vi vil fortsette å jobbe i små grupper hvor vi har fokus på språk – ordlyder og preposisjoner, vennskap, lek og turtaking. Vi fortsetter også med Hakkebakkeskogen der vi leker, synger, danser og blir enda bedre kjent med de forskjellige dyrene i eventyret.

Det er høstferie uke 40, gi beskjed om barnet ditt skal ha fri.

Det blir foreldresamtaler uke 41