Først vil vi ønske alle sammen et godt nyttår og håper dere har hatt en fin julefeiring.

Vi fortsetter med realfagsprosjektet og vil fokusere på Vintertema om snø,is og vann. Hva skjer når det blir kuldegrader/varmegrader, hvordan blir snø og is til? Vi prøver oss frem og håper at Kong Vinter kommer innom med frost og snø.Etterhvert går vi også over på kroppen som tema igjen.

Andre ting som vi jobber med videre er språkgruppene og rollelek, samt hvordan vi oppfører oss mot hverandre og er gode venner. I språkgruppene blir det høytlesing og gjennfortelling- huske hva vi leser om, øve på lyder og uttale, Bablarna, bokstaver og mye mer. I rolleleken blir det tema som feks dra på turer , butikk,sykehus ol.

Vi vil også dra på turer med hele eller halve gruppen til landet, i skogen og andre lekeplasser i nærområdet.

Vi satser på en fin tid fremover! 

Tenk at vi nå går inn i desember måned, tida går så fortfrem til jul.Ett av våre mange ønsker for desember i MARITIPPEN BARNEHAGE er at vi vil forsøke vårt ytterste å gjøre denne tidenså rolig og koselig som mulig for barna , i en ellers travelhverdag. Julen inneholder et gledesbudskap, og vi vil i løpet av desember gi barna innsikt i hvordan og hvorfor vi feirer jul.Vi ønsker videre å bruke ventetiden til å undre oss sammen med barna.

ADVENTSTUND

Vi vil ha adventstund med lys, kalender, sanger og julebøker.Stunden vil bli preget av ro, tid,samtale, undring, glede og forventninger i tråd med barnas alder. Vi ønsker at barna skal føle fellesskap, vennskap og samhold. Advent betyr å vente, og vi vil ha nedtelling og vente sammen på julehøytiden.

LUCIADAGEN 

Datoen er torsdag 13. desember. Barna møter ferdig kledd i hvitt(skjorte/kjole/genser og litt glitter). Lys holder barnehagen. Vi får besøk av Regnbuen denne dagen og sammen med Orange går vi i tog inne på hovedbarnehagen og inn på Gul avdeling hvor vi har sangstopp.

NISSEFEST

Også i år blir det nissefest. Datoen for denne er onsdag 19.desember. Denne dagen kan barna få være nisser en hel dag. Det blir selvfølgelig servert nissegrøt og saft, og kanskje kommer nissen? Vi er invitert opp til Regnbuen så barna kan gjerne være i barnehagen til kl 09.00 denne dagen.

PRAKTISK INFORMASJON

Alle avdelinger blir slått sammeni romjulen. Barnehagen ved sjøen er åpen, de andre avdelingene stenges. Minner på bindende påmelding på jukleferielisten.

Åpningstid i romjulen er 07.30-16.30!

 

 Onsdag 24.oktober kl.15.00 inviterer vi dere foreldre til høstfest på Lilla avdeling.

Vi viser litt film/bilder og serverer litt å bite i. 

Håper å se mange av dere til en koselig ettermiddagsstund!

Velkommen!

 

Nå er høsten ordentlig i gang og temaene vi jobber med denne måneden er høst, realfag, og språkgrupper.

Hva skjer i naturen om høsten? Trær og blader, grønnsaker, dyr og fugler. Her er det mye å snakke om, se på og undre seg over.

Vi inviterer dere foreldre på Høstfest onsdag 24.oktober kl 15.00. 

I realfag fortsetter vi med farger, forsøk med bakepulver og vannbomber, lage vulkan osv. Her er det mye moro å finne på som vi kan undre oss over sammen. Kanskje kommer "Den ville professoren" innom igjen med nye forsøk.

Språkgruppene fortsetter to ganger i uka og er delt i to hovedgrupper med 15 og 16 barna i hver sin gruppe. Her får de alt fra Bablarna, lese bøker og eventyr, vi øver på munnmotorikken med diverse øvelser, ser på tall og bokstaver- gøy å finne sin bokstav, snakke sammen over aktiviteter er også god språktrening.

Ellers går dagene med til god lek i kjøkkenkrok og rollelek med dukker eller sykehus, bygging med duplo og biler, lesestunder, spill, perling, små musikksnutter, sang og i alt dette er vi opptatt av vennskap, være greie og hjelpe hverandre, og ha det gøy sammen. Praktiske ting som å kle av og på øves på, gå på do og vaske hender, ta imot beskjeder, rydde.

Uke 38 er det nasjonal brannvernuke og vi jobber med brannvern. Vi vil snakke med barna om hvordan vi skal oppføre oss hvis brannnalarmen går, leke brannstasjon, se film feks Brannmann Sam, og ha brannøvelse. Vi oppfordrer til å snakke om temaet hjemme også. Åpen brannstasjon på lørdag er jo moro å få med seg,

 

Bæbu sangen:

En brann er ikke tull

Du må ringe 110

Liten glo blirr fort til flamme 

du må ringe med det samme

Så før brannen står for full

og du mister gods og gull

Må du ringe 1 1 0

Underkategorier