Onsdag 24.oktober kl.15.00 inviterer vi dere foreldre til høstfest på Lilla avdeling.

Vi viser litt film/bilder og serverer litt å bite i. 

Håper å se mange av dere til en koselig ettermiddagsstund!

Velkommen!

 

Nå er høsten ordentlig i gang og temaene vi jobber med denne måneden er høst, realfag, og språkgrupper.

Hva skjer i naturen om høsten? Trær og blader, grønnsaker, dyr og fugler. Her er det mye å snakke om, se på og undre seg over.

Vi inviterer dere foreldre på Høstfest onsdag 24.oktober kl 15.00. 

I realfag fortsetter vi med farger, forsøk med bakepulver og vannbomber, lage vulkan osv. Her er det mye moro å finne på som vi kan undre oss over sammen. Kanskje kommer "Den ville professoren" innom igjen med nye forsøk.

Språkgruppene fortsetter to ganger i uka og er delt i to hovedgrupper med 15 og 16 barna i hver sin gruppe. Her får de alt fra Bablarna, lese bøker og eventyr, vi øver på munnmotorikken med diverse øvelser, ser på tall og bokstaver- gøy å finne sin bokstav, snakke sammen over aktiviteter er også god språktrening.

Ellers går dagene med til god lek i kjøkkenkrok og rollelek med dukker eller sykehus, bygging med duplo og biler, lesestunder, spill, perling, små musikksnutter, sang og i alt dette er vi opptatt av vennskap, være greie og hjelpe hverandre, og ha det gøy sammen. Praktiske ting som å kle av og på øves på, gå på do og vaske hender, ta imot beskjeder, rydde.

Uke 38 er det nasjonal brannvernuke og vi jobber med brannvern. Vi vil snakke med barna om hvordan vi skal oppføre oss hvis brannnalarmen går, leke brannstasjon, se film feks Brannmann Sam, og ha brannøvelse. Vi oppfordrer til å snakke om temaet hjemme også. Åpen brannstasjon på lørdag er jo moro å få med seg,

 

Bæbu sangen:

En brann er ikke tull

Du må ringe 110

Liten glo blirr fort til flamme 

du må ringe med det samme

Så før brannen står for full

og du mister gods og gull

Må du ringe 1 1 0

Fredag 14.september blir det bamsefest på Lilla. Ta med favorittbamsen/kosedyret!

Vi fokuserer på vennskap og noen å være glad i. Vi skal synge, danse, se på alle bamsene og de voksne skal spille eventyret "Gullhår og de tre bjørnene"

 Forrige uke jobbet vi med grønnsaker som tema. Vi snakket om dem at de inneholder mye vitaminer som kroppen trenger, de vokser i jorda og hva de forskjellige heter. Vi har sunget mange sanger om dem og smakt på rå gulrot, kålrabi, stangselleri, søtpotet, sellerirot og potet. De smakte ganske så godt med dipp!!'

Grønnsakssang:

(mel: Napoleon med sin hær)

Vi er no,n små soldater på sunnhetens vei

Når du spiser oss blir du aldri sur og lei

De hjelper deg å være så frisk og kjekk min kjære

Trallallalala la la la la

Underkategorier