VELKOMMEN APRIL OG VÅREN! 

Vi vil i løpet av april ha litt ekstra fokus på trafikk. Ha samlinger om trafikk og lære om trafikken når vi går på tur i nærområdet vårt.
Turdag blir som før, fast hver mandag. Så veldig fint hvis alle barn har sekk og drikkeflaske i barnehagen.

Hver torsdag i april måned skal skolegruppene fra rød og blå ha eget opplegg. De vil gjøre ting avdelingsvis og ha opplegg sammen. 
Da skal også barna som er født i 2013 på rød og blå ha eget opplegg, sammen og hver for seg.

Vi skal også gjennom lekegrupper, språkgrupper, skrivedans og rolle lek. 


I rolleleken denne måneden skal vi reise med fly, dra på biblioteket og drive Coop mega.

Rollelek er en grunnleggende arena når det gjelder tilegnelse av språket. Det å ha et forståelig språk blir etter hvert sentralt i barnas rolle lek, og ikke minst 
i utvikling av sosial kompetanse. Det å gå inn i rollen som en annen person eller bruke andre rekvisitter som egentlig ikke er tilstede, øker barns forestillingsevne. Dette gjør dem i stand til
å ta andres perspektiv og tenke abstrakt. Her kan en trekke paralleller til barnets emosjonelle side. F.eks barnets evne til å forstå følelsene til ett annet barn i en konflikt.

Hei alle foreldre!

Vi barna på rød har lagd hver vår keramikk skål. Først har vi tegnet hvordan vi ville den skulle se ut, deretter tok vi tegningen med på keramikken
og formet leiren slik som på arket. Da den var brent og klar, malte vi den i de fargene vi hadde valgt på forhånd. Resultatet ble veldig bra, barna er så flinke!

Så til FREDAG 23.03 har vi bestemt oss for å selge keramikk skål med karse. 
- Pengene går til barnekreftavdelingen ved sørlandets sykehus. Beløpet er valgfritt, men vi håper dere vil støtte dette viktige arbeidet.

Da var vi i gang med mars måned, og temaet vil være vårtegn/påske. Vi vil se på forandringer i naturen, så karse i flott kunst vi lager på keramikken og forberede oss til påske. 

Gjennom mars måned skal vi også gjennom:
- Skrivedans
- Engelsk
- Leke grupper
- Skole grupper med blå 
- Eventyrstund
- Bursdag

Om fredagene vil vi ha fokus på rolle lek, vi vil blant annet arrangere bryllup, reise med fly til Spania og leke dyrlege. Vi vil bruke onsdagene til å forberede fredagenes rollelek,
da lager vi f.eks rekvisitter som vi trenger i leken. PS: Når vi skal leke dyrlege fredag 9.mars, får barna lov til å ha med seg ett kosedyr som kan få pleie og omsorg.

Det vil bli hengt opp påskeferie liste fredag 2.mars og svarfrist på denne blir fredag 9.mars

Da er vi godt i gang med måneden februar, og vi fortsetter på temaet vårt om solsystemet. Vi har lagd planeter, romvesen/roboter, ''fjernkontroller'' av papp og et stilig karnevalskostyme av gamle t-skjorter.
Temaet vårt avsluttes etter karnevals festen 16.02. Vi gleder oss masse!
Første uke i februar har vi markert samefolkets nasjonaldag, og gjennomført skolegruppe sammen med blå avdeling.

Vi vil fortsette med tur dag på mandager, veldig fint hvis alle barn har sekk og drikkeflaske som kan være på avdelingen.
Ellers vil vi: - dele oss i grupper, ha fokus på lek/rollelek, spill-grupper, forming, svømming, vennskap og feire de som har bursdag. 

Studentene våre Marius og Martinius har også en del spennende opplegg som de vil legge frem for barna i løpet av måneden :-)

SKOLEGRUPPA - VÅREN 2018

Hei alle foreldre!

Da er det bare et halvt år igjen til de flotte barna deres skal begynne på skolen. Vi er utrolig heldige som får lov til å være med og følge de i hverdagen. Vi skal ha
en del opplegg nå denne våren med de som begynner på skolen. Det blir samlinger avdelingsvis, og samlinger sammen med rød og blå. 

Mål for skolegruppa: Legge til rette for at overgangen mellom barnehage og skole blir en positiv opplevelse for barna.

Plan for våren 2018 - vi har valgt ut fokusområdene antall, rom og form og språk, tekst og kommunikasjon. Sosial kompetanse er et gjennomgående tema gjennom hele våren
i de aktivitetene vi utfører. Skolegruppa skal bære preg av at barna får være med å medvirke til egen læring og utvikling. Vi skal ta hensyn til barnas interesser og nysgjerrighet og bruke
dette i lek og læring. Barna vil få oppgaver med korte sekvenser som krever konsentrasjon. De skal lære å ta imot en beskjed/oppgave og gjennomføre oppgaven/beskjeden de har fått.

Samlinger i februar og mars:

1. februar avdelingsvis - Barna forteller historier fra noe de har opplevd

8. februar felles på RØD - Stasjoner med forskjellige aktiviteter som utfordrer dem på språk, tekst og kommunikasjon

15. februar avdelingsvis - Vi ser film om universet

1. mars felles på BLÅ - sang med gitar og aktiviteter på stasjoner

8. mars avdelingsvis - vi øver på å skrive

15. mars felles turdag - rød og blå går på tur sammen til skogen og har bokstav og ordlek.


Vi gleder oss til denne våren sammen med dere og barna!


Hilsen alle oss på rød og blå

Underkategorier