Kjære foreldre på Gul og Bølgen. Da er vi gang igjen etter en lang juleferie. Det var fint å se barna igjen. Vi har på begge avdelingene nye barn som starter opp. På Bølgen har Halvard og Alfred begynt, mens på Gul begynner Hanna og Vetle.

Dette halvåret vil vi fortsatt fokusere på trygghet og omsorg, ettersom det er det aller viktigste for de yngste. Vi kommer til å dele barnegruppa i mindre grupper for at barna skal få mest mulig utbytte av leken (for eksempel rollelek, bøker, eventyr hinderløype, osv.) 

Vi vil i januar og februar frem mot karnevalet i februar arbeide med temaet "form og farger"

  • ·        Vi forsker på farger i vann
  • ·        Maler på snø
  • ·        Lager isskulpturer
  • ·        Gi smaksopplevelser med ulike farger
  • ·        Gjøre barna kjent med firkant, trekant og sirkel
  • ·        Arbeide med primærfargene gul, rød og blå

Vi ønsker dere en fin januar måned.

November på Gul/Bølgen.

Kjære foreldre på Gul og Bølgen.

Oktober har vært en skikkelig høst måned med ruskevær, men også godværsdager i fine høstfarger. Vi har fått hoppet og lekt i vanndammer, funnet høstblader i all slags farger og til og med fått kjenne litt på snø.

Vi hadde i midten av oktober høstfest både på Bølgen og Gul. Vi er glad for at så mange stiller opp på arrangementer i regi av barnehagen. I begynnelsen av desember har Gul og Bølgen julemesse sammen. Vi håper også da på godt oppmøte. Se eget skriv.

Vi kommer til å starte opp i november med forberedelsene.

Vi jobber mye med språk på både Gul og Bølgen. Vi leser bøker, har språkleken Bravo og benevner alt vi ser og gjør sammen med barna. Vi synger sanger med og uten bevegelser, og leker, improviserer og eksperimenterer med rim, rytme, lyder og ord.

Vi vil sette opp tider for foreldresamtaler som vil bli gjennomført i slutten av måneden.

Ønsker dere alle en god høstmåned.

Mvh Gul og Bølgen

September er over med sine høststormer og vi har gått inn i oktober med nydelig høstvær og fine farger. Vi startet i september opp med turer til landet (Grønn, Regnbuen og Rød) og fellessamlinger Gul/Bølgen. Etter hvert som barna blir trygge på gruppene, vil vi også starte opp med lekegrupper på tvers av avdelingene Gul og Bølgen. Da vil vi møtes på tvers av gruppene ifølge med kjente voksne.

Tirsdag 16 oktober, kl. 15.00, inviteres dere foreldre til høstfest på avdelingen.

Fredag 19 oktober er barnehagen stengt.

I uke 42 kommer det studenter til Gul avdeling. De går på Barnehagelærerutdanning på UiA. De skal være her i 4 uker på høsten og 4 uker på våren.

Nå begynner det å bli skarpere i lufta. Husk å ta med nok skift og nødvendig tøy for årstiden.

Er det noe dere skulle være usikre på, så ta kontakt med oss på avdelingen.

Vi ønsker dere en fin høstmåned.

Kjære foreldre på Gul og Bølgen.

Vi har kommet til september og første måned i barnehagen er gjennomført. Gradvis har vi sett barna bli tryggere og tryggere, og det gjelder vel foreldrene også. Det er fortsatt sånn at noen av barna gråter litt når de blir levert, men i alle tilfeller så går det fort over. Vi klarer å trøste dem, og får dem inn i lek når de er klare for det.

Vi starter dagen rolig med frokost fra 7.00. Frokosten blir servert til 08.15.

Etter frokost så leker vi, bygger med klosser, leser bok og synger. Vi pleier å begynne å kle oss ca. 9-09.30. Da går vi ut på en av lekeplassene.

Ute leker vi i sandkassa, går rundt å utforsker, leker med ball i ballbingen, sitter på når vi voksne sykler på småsykler, eller drar på tur i vogn.

Ca. 10.30 så begynner vi å gå inn puljevis. Vi kler av oss og skifter bleier. På tirsdager og torsdager så spiser vi varm lunsj, ellers spiser vi brødmat og på fredager blir det av og til baking.

Vi har sangsamling før utelek eller før formiddagsmåltidet. Etter måltidet er det soving.

Etter sovingen så leker vi litt før vi skifter bleier. Rundt klokka 14.00 så spiser vi brødmat og frukt.

På ettermiddagen går vi enten ut eller har aktiviteter inne.

Dette er dagsrytmen vår.

Vi vil i september starte opp med lekegrupper Gul/Bølgen og turdag.

Vi jobber opp mot Rammeplanen for barnehager, som sier hva slags innhold barnehagen skal ha. I Rammeplanen står det blant annet følgende;

Barnehagen skal ivareta barnas behov for lek.

Leken skal ha en sentral plass i barnehagen, og lekens egenverdi skal anerkjennes. Barnehagen skal gi gode vilkår for lek, vennskap, og barnas egen kultur. Leken skal være en arena for barnas utvikling og læring, og for sosial og språklig samhandling. Barnehagen skal inspirere til og gi rom for ulike typer lek både ute og inne. Barnehagen skal bidra til at alle barn kan oppleve glede, humor, spenning og engasjement gjennom lek- alene og sammen med andre.

 

Vi ønsker dere fin september måned.

Mvh Gul og Bølgen.

Vi nærmer oss mai måned og selv om april var en heller kald vårmåned, så har vi likevel fått følelsen av vår. Snøen lå lenge på uteplassen, så det var deilig når den endelig forsvant og vi kunne finne frem sykler og grave i sandkassa igjen.

Vi vil i mai fokusere på uteaktiviteter både i barnehagen og på turer til bla Landet. Vi ser på forandringer i naturen når vi går på tur. Vi undrer oss over planter og blomster som spirer og gror og leter etter insekter under steiner og i jord.

Vi sår planter i melkekartonger, som barna etter hvert får med hjem.

Vi fortsetter med vårsangene fra April. (Se tidligere)

17 mai vil markeres i bhg onsdag 16 mai, med forskjellige aktiviteter for barna.

I forbindelse med 17 maifeiring i bhg, så synger vi :

-Tenk at nå er dagen her

- Maritippen regle

Det blir holdt foreldresamtaler i mai måned. Se liste på avdelingen.

Vi gleder oss over at våren endelig er her.