REGNBUEN

Vi ønsker alle sammen et riktig godt nyttår og er klare for et nytt halvår her på Regnbuen.

I denne måneden vil vi starte opp med tema dyr. Vi begynner de første ukene med gårdsdyr og går etter hvert over til jungeldyr. Vi kommer til å ha temasamlinger om de ulike dyrene. Fortelle eventyr, synge sanger om dyr, og bruke dyr som inspirasjon til formingsarbeid. Vi vil samtidig ha fokus på områdene vennskap og høflighet. Vi øver på å spørre om vi kan få. Svare ja takk og nei takk. Vi øver på å dele med hverandre, samtidig som vi ikke skal ta fra andre.

I rammeplanen står det at barnehagen skal bidra til at barna kan forstå felles verdier og normer som er viktig for fellesskapet.

Vi er opptatt av årstider, og vinter. Så hvis vi er så heldige at snøen dukker opp, så blir naturligvis også snø og is tema.

Vi gleder oss til en fin måned.

Da var høsten kommet og vi trenger klær som passer årstiden. Husk å sjekke barnas hyller. Bytt ut singlet og shorts med fleece, pannebånd og tynn dress. Vi er mye ute, og det er kjedelig å fryse. 

Vi begynner å bli godt kjent med hverandre, og utforske gruppens dynamikk. Vi jobber med vennskap, hvordan være en god venn, og respekt for andres grenser. Vi vil i slutten av måneden ha en vennskapsfest.

Uke 38 er det brannvern som står i fokus. Vi vil snakke om brann, leke, se film og ha brannøvelse. Vi vil bruke brannbamsen Bjørnis i arbeidet vårt. Vi oppfordrer til å snakke om tema hjemme også.

September hart vært en prøvemåned for fremtidig månedsplan. Vi vil fortsette å jobbe i små grupper. Både med musikk, forming og andre tema som farger, former og konkreter. Vi har hele tiden språk som hovedfokus.  Onsdager vil vi fortsette å gå på tur i nærmiljøet. Noen ganger ned til sjøen, og andre ganger er det langt nok å gå ned i akebakken.  Vi  ser på småkryp, finner padder og mye spennende. Vi får også besøk fra våre venner på Lilla og Orange.

Ha en fin høstmåned

Barnehagen er full av magi, en plass med barneglede i,

et sted hvor det settes spor, i både liten kropp, og stor.

 

Det er voksne der som vil deg vel, og som gjerne blir med på et sprell,

som gir bort omsorg og er din venn, og får våte smellkyss igjen.

 

Og dette er ikke på langt nær alt, hvis en dag alt går på tverke galt,

så får du magisk kos og trøst, både sommer, vinter, vår og høst.

 

 GARDEROBE;

Se etter at barnet deres har det tøyet det trenger med i barnehagen. Det gjelder både ekstra klær til skift, yttertøy og sko/støvler/tøfler.

Ekstra skift er:

    • Genser/t-skjorte
    • Bukser
    • Sokker/strømpebukse
    • Truse/Body

Yttertøy:

    • Regntøy
    • Støvler
    • Dress
    • Ulltøy/fleece
    • Pannebånd/lue
    • Votter
    • Ullsokker

La det heller ligge for mye enn for lite tøy i hylla. Bleier og våtservietter må dere ta med selv. Dere får lapp på plassen i garderoben når det begynner å gå tomt for bleier/våtservietter.

MÅLTIDER;

På Maritippen får barna alle måltidene og frukt. Frokost serveres fra kl. 07.00-08.15. Ellers har vi to måltider om dagen. Ett brødmåltid/grøt ca. kl. 11.00 og det andre ca. kl. 14.00. Da har vi brød, rundstykker, havregryn/grøt og liknende. Frukt blir servert hver dag. Hver tirsdag og torsdag serverer vi varm lunsj kl. 11.00.

FORELDRESAMTALE;

 

I oktober/november inviterer vi til foreldresamtale hvor vi informerer om hvordan barnet ditt har det. Vi håper på ett nært og godt samarbeid med dere foreldre. Gi beskjed eller ring dersom det er noe dere lurer på.

Telefonnummer er: 95457160

Her kan dere ringe eller sende melding rett til avdelingen.

Vi gleder oss til å møte dere!

HILSEN TRINE, HARRY,CATHARINA, KAREN OG CHRISTINA

Da går vi inn i barnehagens siste måned før sommerferien starter. Vi vil være fleksible i planene våre denne måneden og ha fokus på barns medbestemmelse. Temaet vil derfor gå etter barnets ønske. Vi vil bruke tiden på spontane turer og tar ting som det kommer. Vi nyter dagene ute i det fine været.

Datoene nedenfor vil gjelde for Regnbuen avdeling;

 • 4. juni  Bursdagsfeiring!
 • 7. juni 2013 modellen deltar på prosjekt om «livet i fjæra». NB! Vær i bhg kl 09.30
 • 19. juni Sommerfest for Maritippen bhg. Starter 17.30-20.00
 • 25. juni Bursdagsfeiring!
 • 26. juni Bursdagsfeiring!
 • 27. juni Bursdagsfeiring!

Stort smil fra Catharina, Marianne Gro og Kristina

Forskjerlinja ved Vågsbygd videregående skole kjører et prosjekt om livet i fjæra, og ønsker i den forbindelse å 
besøke Maritippen. Barna skal få delta på et læringsopplegg over fire ganger. Vi har valgt å la 2013 modellene (rød,blå, regnbuen) delta på dette

Første samling er 7.JUNI kl.10.00
Vi gleder oss veldig!!